پروژکتور ال ای دی چگونه باید در محل نصب شود؟
پروژکتور ال ای دی یکی از تجهیزات نورپردازی است که به دلیل مصرف برق بسیار کم، راندمان بالا و نور شدید خروجی، با استقبال زیادی روبرو شده است. امروزه بسیاری از طراح های نور، دکوراتور ها ، دیزاینرها و فعالان حوزه معماری نور و نورپردازی، برای روشنایی محوطه ها از پروژکتور LED استفاده می کنند. البته پروژکتور ال ای دی در چند نوع مختلف ساخته میشود: ” پروژکتور ال ای دی تک رنگ ، پروژکتور ال ای دی RGB و پروژکتور ال ای دی DMX “.
در مقالهی مقایسه پروژکتور RGB و تک رنگ و مقالهی مقایسه سیستم نورپردازی RGB و DMX ، به طور مفصل در مورد این تکنولوژی ها و تفاوتهایشان صحبت کرده ایم؛ اما به طور خلاصه، پروژکتور RGB می تواند همه رنگ ها را بسازد و یک گروه از پروژکتور RGB میتوانند به صورت هماهنگ با یکدیگر تغییر رنگ بدهند. نام دیگر پروژکتور RGB ، پروژکتور مولتی کالر است. پروژکتور DMX هم می تواند همه رنگها را بسازد اما از RGB پیشرفته تر است. پروژکتور DMX از یک کنترلر DMX فرمان می گیرد و قادر است رنگی مستقل از رنگ دیگر پروژکتور ها دریافت نماید. بنابراین یک گروه از پروژکتور DMX ، انواع افکت های نوری را میتوانند نشان بدهند.
اما سوالی که مطرح میشود این است: ” پروژکتور ال ای دی چگونه باید نصب و راه اندازی شود؟ ”
پروژکتور ال ای دی قابلیت نصب در جاهای مختلفی را دارد.
پروژکتور ال ای دی یکی از راحت ترین محصولات نورپردازی از نظر نصب است و قابلیت نصب در مکان های مختلفی را دارد. اگر بخواهیم مراحل نصب پروژکتور LED را با چراغ دفنی یا چراغ استخری ( آبنما ) ، مقایسه کنیم به این نتیجه میرسیم که نصب بسیار راحت تر و کم دردسر تری دارد. پروژکتور LED پس از تعیین محل مناسب توسط طراح نور یا دکوراتور ، توسط یک یا دو عدد پیچ در جای خود فیکس می شود.
.
این در حالی است که برای نصب چراغ دفنی ، باید زمین را بکنیم، فونداسیون بتنی فراهم کنیم ، کابل آن را با درجه آب بندی IP67 سربندی کنیم و پروژه را راه اندازی کنیم. برای نصب چراغ آبنما هم، باید بیشترین استاندارد آب بندی کابل یعنی IP68 را انجام دهیم و کابل را به خوبی آپارات کنیم. پس پروژکتور ال ای دی محصول راحتی است.
انواع محل های نصب:
نصب روی تیر روشنایی: تیر روشنایی برای نورپردازی و روشنایی محوطه ها و نورپردازی دیوار و فضای سبز می تواند به کار برود. یکی از اصلی ترین محل های نصب پروژکتور LED ، تیر روشنایی است. پروژکتور میتواند با استفاده از یک یا دو عدد پیچ به بالای تیر روشنایی (قسمت T شکل) پیچ شود. هر تیر روشنایی بسته به نوع طراحی، ظرفیت نصب یک تا ۶ عدد پروژکتور ال ای دی را دارد.
.
نصب روی برج نور: برج نور یک نوع تیر روشنایی است که ارتفاع خیلی زیادی دارد و قابلیت نصب تعداد بالایی پروژکتور را دارد. کاربرد برج نور در روشنایی محوطه های بسیار بزرگ و سرباز است. قبلا بسیاری از سازمان ها برای روشنایی محوطه های بزرگشان، از برج نور و پروژکتور متال هالید یا پروژکتور بخار سدیم استفاده می کردند. اما با پیشرفت تکنولوژی LED ، مدیران سازمان ها تصمیم به تعویض پروژکتور های پرمصرف خود با پروژکتور ال ای دی گرفته اند. اگر به این بحث علاقه دارید مطالعه مقاله تفاوت های پروژکتور LED و پروژکتور متال را به شما پیشنهاد میکنیم. در برج نور هم پروفیل های محکمی برای نصب پروژکتور ال ای دی وجود دارد.
نصب بالای پشت بام: در محوطه های باز که دارای یک عمارت کوچک هستند (مثلا نورپردازی باغ ویلا ها) این کار جواب می دهد. اگر برای نصب پروژکتور در محوطه نزدیک به عمارت، محدودیت وجود دارد، می توان پروژکتور را در حاشیه پشت بام نصب کرد و از آن طریق نور بخشی از محوطه را تامین نمود.
نصب روی دیوار: نصب پروژکتور روی دیوار چند حال مختلف دارد. اگر بخواهیم نور محوطه را تامین کنیم، پروژکتور را باید روی دیوار مرتفع نصب کنیم و پخش نور پروژکتور به صورت مایل و به سمت محوطه باشد. اگر بخواهیم خود دیوار را نورپردازی کنیم، (مخصوصا نورپردازی دیوار های بسیار مرتفع) باید پروژکتور را به موازات دیوار بتابانیم. البته در اینجا دو راه برای نصب داریم. در روش اول پروژکتور در بالای دیوار نصب میشود و به سمت پایین می تابد. در اینجا باید دقت شود که نور پروژکتور ال ای دی چشم عابران را اذیت نکند. مزیت این روش، پیشگیری از دزدیده شدن پروژکتور است. در روش بعدی، پروژکتور در قسمت پایین دیوار نصب می شود و رو به بالا می تابد. مزیت این روش مخفی شدن پروژکتور LED از چشم عابران است.
نصب روی پایه های گروهی نگهدارنده: پایه های نگهدارنده گروهی توسط شرکت نورنگار اسپادانا ابداع شدند و برای نورپردازی یکپارچه دیوار های بسیار بزرگ به کار می روند. دیوارهایی که میخواهیم به طور کاملا یکنواخت و از همه نقاط نور دریافت کند.
.
نصب در زیر بنر های تبلیغاتی: بنر های بزرگ تبلیغاتی در شب هنگام جلوه ویژه ای دارند. به دلیل مصرف برق بسیار کم پروژکتور ال ای دی ، این محصول ابزاری ایده آل برای نورپردازی بنرهای بسیار بزرگ است. بهتر است پروژکتور در زیر بنر تبلیغاتی پیچ شود تا نور مزاحم برای خودروها نداشته باشد.
پروژکتور ال ای دی از طریق یک دستک محکم فلزی در جای مناسب پیچ میشود.
هر پروژکتور ال ای دی یک دستک برای نصب دارد. بدنه پروژکتور باید از جنس آلومینیم باشد و دستک باید از جنس آهن باشد تا وزن پروژکتور را به خوبی تحمل نماید. دستک دو عدد پیچِ اتصال به بدنه دارد. وظیفه این پیچ ها تنظیم زاویه پروژکتور است. دستک سه سوراخ هم برای پیچ شدن به سطوح مختلف دارد. بنابر این با استفاده از این قطعه پروژکتور در جای خود فیکس می شود.
برای پیچ کردن پروژکتور ال ای دی می توانیم از رولپلاک یا رول بولت استفاده کنیم.
برای پیچ کردن باید از ابزاری استفاده شود که وزن پروژکتور را به خوبی تحمل میکند. رول پلاک ها برای پروژکتور های کوچک و سبک مناسب هستند. برای پروژکتور های سنگین وزنی که در محل وزش باد نصب می شوند هم باید از رول بولت استفاده کرد. در شکل زیر نمونه هایی از رولبولت را مشاهده می کنید.
پس از پیچ کردن پروژکتور ال ای دی در محل باید کابل را وصل کنیم.
کابل کشی پروژکتور ال ای دی نکات زیادی ندارد. اما باید دقت کنیم که مسیر کابل کشی به خوبی بر روی دیوار یا داخل لوله ها مخفی شود تا ظاهر پروژه حفظ گردد. پس از تست پروژکتور و پیچ کردن دستک در جای مناسب باید کابل کشی کامل شود. اگر مسیر شبکه پروژکتور ها پیچیده است، می توان از جعبه تقسیم استفاده کرد. جعبه تقسیم ها درجات آب بندی مختلفی دارند و هنگام استفاده از آنها به کمی دانش فنی و تجربه احتیاج داریم. کابل کشی پروژکتور ال ای دی فرایندی روتین است و با کمی دقت میتوان آنرا آموخت.
حتما کابل پروژکتور LED را با آپارات و چسب برق آب بندی کنید.
کابل پروژکتور LED باید در محل اتصال به شبکه، به خوبی آب بندی شود تا از نفوذ آب باران در امان بماند. ابتدا سر سیم ها را به یکدیگر سربندی میکنیم. سپس با چسب برق روی هر دو سیم لخت را می پوشانیم. در نهایت یکبار کل مسیر را با چسب برق می پوشانیم. روی کابل را یک دست با آپارات می پوشانیم. و درنهایت یک بار دیگر با چسب برق کل مسیر سربندی کابل را می پوشانیم. این آب بندی اصولی برای IP65 است. در اینجا باز هم اشاره میکنیم که برای سربندی سه سر کابل به بالا می توان از جعبه تقسیم استفاده کرد.
دقت کنید که برخی افراد بی تجربه، ممکن است استفاده از نوار آپارات را در اینجا ضروری ندانند. اما به مرور زمان که آب باران به کابل پروژکتور نفوذ کرد، یا باعث اتصالی و ایجاد خسارت می شود و یا اینکه موجب برق دزدی و افزایش هزینه برق ماهانه خواهد شد!
پس از تست موفقیت آمیزِ روشنایی پروژکتور، زاویه مناسب تابش نور را تنظیم می کنیم و پیچ اتصالِ دستک به بدنه پروژکتور ال ای دی را محکم میکنیم.
سپس می توانیم به سراغ تنظیم زاویه و محکم کردن پیچ ها برویم. باید دقت کنیم که پروژکتور ال ای دی تک رنگ دارای کابل دو رشته است. اما پروژکتور RGB و پروژکتور DMX کابلهایی با ۴ تا ۶ رشته دارند. هنگام سربندی کابل ها بر اساس نقشه نورپردازی، باید دقت کنیم سر سیم ها به یکدیگر اتصالی نکنند و حادثه ای رخ ندهد.
بهتر است پروژکتور LED را در جاهایی نصب کنیم که نورش برای افراد مزاحمت ایجاد نکند.
این یکی از مهم ترین نکات نورپردازی است. پروژه های نورپردازی باید به گونه ای اجرا شوند که برای کارفرما دلنشین باشند. اگر نور پروژکتور ها چشم کارفرما را اذیت میکند و یا اتلاف نور در حدی است که به جز محل مورد نظر جاهای دیگر هم روشن می شوند، محاسبان نور به درستی انجام نشده است. چنین پروژه ای را نمی توان یک کارِ حرفه ای در نظر گرفت. اینجا تفاوت شرکت های بی تجربه و تازه کار با شرکت های حرفه ای مشخص می گردد.
گروه تولیدی و نورپردازی نورنگار ، پس از فروش محصولات نورپردازی به مشتریان عزیز ، به صورت رایگان به آنها مشاوره می دهد.
نورنگار اسپادانا ، همواره پشتیبان مشتری بوده است. ما افتخار داریم که از اولین مراحل طراحی و تولید تا آخرین ثانیه های اجرای پروژه نورپردازی ، در خدمت شما عزیزان باشیم. این کار علاوه بر راحت تر کردن اجرای پروژه های نورپردازی LED ، باعث پیشگیری از اتلاف زمان و منابع مالی می شود. تجربه ای که بیش از چهارده سال حضور در صنعت نورپردازی آنرا کسب کردیم ، پشتوانه ما برای پشتیبانی مشتریان است.
اگر شما در حال حاضر پروژه ای در دست دارید، خوشحال می شویم از محصولات نورپردازی نورنگار هم بازدید نمایید. همچنین برای کارفرمایان عزیزی که مدیریت شرکت ها و کارخانجات صنعتی را بر عهده دارند، پیشنهاد میکنیم از محصول چراغ سوله ای نورنگار بازدید نمایند و از مزیت های چراغ سوله ای LED نسبت به چراغ های سوله ای قدیمی اطلاع یابند.
.
.
مطالب مرتبط:
آیا پروژکتور LED ضد آب وجود دارد؟
.
پروژکتور ال ای دی و پنج تکنولوژی کلیدی آن
.
.
.