پروژکتور RGB می تواند تمام رنگها را تولید کند. اگر بخواهیم به طرز کار پروژکتور RGB پی ببریم، باید از ساز و کارمدار PWM اطلاع پیدا کنیم.
پروژکتور RGB به کمک یک مدار داخلی می تواند شدت نور سه رنگ اصلی را کنترل کند. این مدار وظیفه تولید موج PWM را دارد. PWM مخفف عبارت Pulse Width Modulation است که به معنای مدولاسیون پهنای پالس می باشد.
در صنعت با این روش توان الکتریکی مصرف کننده های برقی را کنترل می کنیم. PWM کاربردهای فراوانی در صنعت و مخصوصا در دانش الکترونیک دارد.
در این مقاله گفته شد که پروژکتور RGB می تواند تمام رنگهای در دسترس را بسازد. هر پروژکتور ال ای دی آر جی بی ، یک مدار کنترلر RGB مرکزی دارد که با روش PWM به آن فرمان تنظیم رنگ میدهد.
.
.
فیلم کارکرد پروژکتور RGB در مود انیمیشن صفر:
.
.
.
.
اگر در پروژه ای از چند عدد پروژکتور RGB استفاده شده باشد، مدار کنترل PWM به صورت مرکزی به تمام آن ها سیگنال ارسال می کند. این سیگنال ها پس از دریافت ، توسط یک تقویت کننده در داخل پروژکتور RGB ، تقویت می شوند و به صورت فرمانهای ولتاژی و پرقدرتِ PWM به گروههای قرمز، سبز و آبی اعمال می شوند.
.
PWM ، امکان ساخت ولتاژ های مختلف را برای پروژکتور RGB فراهم می کند.
در تکنیک PWM ، با استفاده از کلید زنیِ پرسرعت در هر چرخه کاری می توانیم ولتاژهای مختلفی را بسازیم. این موج به دلیلِ مربعی بودن، از برق DC تغذیه می کند. در حقیقت در لحظه کلید زنی، برق DC وصل شده و در لحظه خاموش کردن، برق قطع می گردد.
در مدار الکترونیکیِ پروژکتور RGB ، از موج مربعی با فرکانس تقریبی 2 کیلو هرتز استفاده شده است. 2 کیلو هرتز یعنی مدار مورد نظر باید 2000 بار در هر ثانیه، یک شکل موج ثابت را تکرار کند.
.
PWM چگونه می تواند نور Power LED را تنظیم کند؟
همانطور که در مقاله های قبلی بحث کردیم، هر ال ای دی دارای یک محدوده ای از ولتاژ مجاز برای راه اندازی می باشد. مثلاً برای ال ای دی قرمز رنگ این محدوده برابر است با یک و نه دهم تا دو دهم ولت. با کم و زیاد کردن ولتاژ دو سر ال ای دی جریان عبوری از کانال نیمههادی تغییر می کند و شدت نور آن هم متغیر می شود.
سیگنال های PWM پس از تقویت شدن، به یک گروه از ال ای دی ها اعمال می شوند. محدوده ولتاژ مجاز برای هر گروه سری و موازی از ال ای دی بستگی به تعداد آن ها و آرایش مدار تغذیه آنها دارد.
فرض کنیم این گروه از ال ای دی ها با اعمال ولتاژ 20 ولتی، کمترین نور خود را ایجاد می کنند و با 24 ولت ماکزیمم شدت نور را از خود ساطع می کنند. مدار PWM در اینجا وظیفه دارد فرمانِ رنگ را از کنترلر RGB بگیرد و آنرا به ولتاژهایی در محدوده 20 تا 24 ولت تبدیل نماید.
با شکل زیر محاسبه ولتاژ را بهتر در می کنیم.
ولتاژ فعلی = Duty Cycle * ولتاژ کل
نکته: سیکل کاری یا Duty Cycle بر حسب درصد است و عددی کمتر از یک می باشد.
.
پروژکتور RGB ال ای دی به منبع DC برای تامین ولتاژ خود نیاز دارد.
هر پروژکتور RGB باید از برق DC تغذیه کند. اگر از مشتریان پروژکتور های ما باشید، شاید این سوال برایتان پیش آمده که چرا برخی از پروژکتور های RGB شرکت نورنگار ، علاوه بر سیم DATA ، سیم برق هم دارند؟ در جواب این سوال باید بگوییم که این برق بلافاصله در داخل پروژکتور به برق DC با ولتاژ مجاز برای ال ای دی ها تبدیل شده و مدار تقویت کننده را تغذیه میکند. سیگنال های PWM هم به مدار تقویت کننده فرمان میدهند و در نهایت مدار داخلی، ولتاژ PWM پرقدرت را به دوسر گروه های ال ای دی اعمال میکند.
با این روش، هزینه های اجرای پروژه نورپردازی RGB بسیار کم می شوند. دلیل آن کاهش قطر سیمهای پروژه است.
اگر این مقاله برای شما مفید بوده است، احتمالا مطالعه مقاله انواع پروژکتور ال ای دی هم برایتان جذاب است.
اگر موضوع PWM را به صورت حرفه ای دنبال می کنید، جالب است بدانید که بحث این مقاله فقط در مورد ساخت ولتاژ DC از طریق تکنیک DUTY CYCLE است. اگر می خواهید حالات دیگر PWM را بشناسید، مطالعه این مقاله انگلیسی را به شما توصیه می کنیم.
.
.
Hello! This is the Gutenberg block you can edit directly from the WPBakery Page Builder.