ویژگی های پروژکتور ال ای دی تک رنگ:
– از پروژکتور ال ای دی سفید (سفید یخی، سفید طبیعی، آفتابی) می توان جهت روشنایی انواع اماکن و معابر و روشنایی محوطه ها استفاده نمود. همچنین روشنایی نما، انواع دیوار و روشنایی سوله از موارد دیگر استفاده از این پروژکتور می باشد.
– پروژکتور ال ای دی با رنگبندی ( قرمز، سبز، آبی، زرد انبهی، بنفش، فیروزه ای، نارنجی و …) به منظور نورپردازی انواع دیوار، نما، محوطه ها و فضای سبز به کار می رود.
– این پروژکتور یک رنگ ثابت را با تمام توان مصرفی خود تولید می کند.
– در پروژه ی روشنایی و نورپردازی تک رنگ، باید دقت شود که قطر و مسافت کابل کشی متناسب باشد تا افت ولتاژ و گرمای اتلافی نداشته باشیم.
– مراحل کابل کشی، نصب و اجرای یک پروژه با پروژکتور های تک رنگ، ساده است. کابل خروجی این پروژکتور ها معمولا دو رشته سیم تغذیه دارد.
– تابلو برق این پروژه فقط فرمان قطع شدن و وصل شدن برق تغذیه پروژکتور ها را صادر می کند.
ویژگی های پروژکتور ال ای دی RGB:
– از پروژکتور آر جی بی به منظور نورپردازی استفاده می گردد و به دلیل قابلیت نمایش انیمیشن ها و افکت ها، جذابیت خاصی به سوژه ی نورپردازی را جذاب تر می کند.
– در هر پروژکتور RGB، سه گروه پاور ال ای دی با رنگ بندی های قرمز، سبز، آبی وجود دارد که به صورت سری و موازی مونتاژ شده اند. توان مصرفی هر گروه نیز برابر می باشد.
– پروژکتور RGB ، با ترکیب کردن مقادیر قابل کنترلی از سه رنگ اصلی رنگهای مختلف را می سازد. بنابراین، پروژکتور RGB اکثر اوقات توان مصرفی پایین تری از مقدار نامی خود دارد. این توان مصرفی، بسته به رنگ و شدت نور مورد نظر، بین (یک سوم تا دو سوم) توان نامی پروژکتور است.
– اگر یک پروژکتور ال ای دی تک رنگ (مثلا بنفش) و یک پروژکتور RGB که توان مشابهی دارند را روشن کنیم و رنگ پروژکتور ال ای دی RGB را روی نارنجی تنظیم نماییم، شدت نور خروجی پروژکتور تک رنگ بیشتر خواهد بود. دلیل آن روشن است؛ در پروژکتور آر جی بی، ال ای دی های قرمز و آبی روشن است و لاین سبز خاموش می باشد، یعنی حداقل یک سوم توان پروژکتور استفاده نمی شود. اما در پروژکتور بنفش تمام ال ای دی ها روشن می باشند. در عوض پروژکتور ال ای دی RGB، قادر است تمام رنگ های جدول رنگ را تولید نماید. مدار کنترلر میتواند به پروژکتور فرمان نمایش یک رنگ دلخواه را بدهد یا اینکه فرمان دهد یک انیمیشن نور با رنگهای مختلف اجرا شود.
– در پروژه ی نورپردازی آر جی بی علاوه بر محاسبات کابل و قطر رشته سیم های آن، باید به مسافت پروژه هم دقت نمود. پروژکتور های RGB، در مسافت های طولانی دچار نویز و در نتیجه اختلال در نمایش رنگ ها و کارکرد نادرست می گردند. شرکت نورنگار در یک طراحی کاربردی، نوعی از پروژکتور RGB را تولید نموده که برای پروژه هایی با مسافت کابل طولانی (150 متر تا 500 متر و بیشتر) مناسب است. مدار داخلی پروژکتورها ضد نویز می باشد و در قسمت تابلوبرق و فاصله ی سیم کشی پروژه، تقویت کننده هایی تعبیه می گردد.
– نصب و اجرای یک پروژه نورپردازی RGB، کمی گسترده تر از پروژه تک رنگ است. کابل خروجی پروژکتور آر جی بی، شامل دو سیم برای تغذیه ی پروژکتور و سه یا چهار رشته سیم (بسته به نوع مدار داخلی پروژکتور) جهت کنترل شدت نور هرکدام از رنگها می باشد.
-تابلو برق این پروژه علاوه بر استارت کردن نورپردازی، فرمان انیمیشن ها و افکت ها، سرعت اجرای انیمیشن و ترتیب آنها را نیز صادر می کند. این وظیفه ها بر عهده ی کنترلر RGB می باشد.