قیمت پروژکتور ال ای دی یکی از مهمترین جنبه هایی است که مشتریان و خریداران به آن توجه می کنند. آنها می خواهند دقیقا بدانند که علت تفاوت قیمت پروژکتور ال ای دی با قیمت پروژکتور متال هالید چیست؟ چرا نسل قبلی پروژکتور ها اختلاف قیمتی بسیار بالایی با نسل جدید دارند؟
در این مقاله می خواهیم به کلیه عواملی که در تعیین قیمت پروژکتور LED اثر گذار هستند بپردازیم. با گروه تولیدی و نورپردازی نورنگار اسپادانا همراه باشید.
قیمت پروژکتور ال ای دی وابسطه به چند پارامتر مختلف است. طبیعتا اگر بخواهیم قیمت هر وسیله ای را بررسی کنیم، ابتدا باید عواملی که در تعیین قیمت آن کالا تاثیر دارند را به خوبی بشناسیم. اصلی ترین پارامتر هایی که قیمت پروژکتور ال ای دی را تعیین می کنند عبارتند از:
- LED به عنوان قطعه اصلی در هر پروژکتور
- میزان فلز آلومینیم به کار رفته در کیس یا بدنه پروژکتور
- روشهای خاص قالب گیری و آب بندی و تولید پروژکتور های ال ای دی
- قطعات الکترونیکی گران قیمت که در مدار درایور پروژکتور ال ای دی استفاده شده اند.
قیمت پروژکتور ال ای دی تابع مستقیمی از قیمت ال ای دی ها و کیفیت ساخت ال ای دی های آن است.
LED : این قطعه مهم ترین عامل در تعیین قیمت پروژکتور LED است. اولین LED در سال ۱۹۴۵ به دست دانشمندان ساخته شد و از آن سال تا به الان، تکنولوژی ساخت LED در حال تکامل و پیشرفت است. ال ای دی های اولیه مصرف بالاتری داشتند و بازدهی نور آنها به اندازه LED های امروزی نبوده است.
امروزه انواع LED با ابعاد مختلف و توان های مصرفی متفاوت تولید می شوند. LED ها هم در رنگ های سفید و هم در رنگهای درخشان دیگر ساخته می شوند. ساخت ال ای دی به تکنولوژی بالایی نیاز دارد و ال ای دی ها هنوز یکی از گران ترین قطعات در ساختار قیمت پروژکتور ال ای دی هستند.
یکی از مهم ترین دلایل بالاتر بودن قیمت پروژکتور LED، طول عمر بسیار طولانی آن است.
طول عمر مفید پروژکتور ال ای دی ، بین ۶ تا ۸ سال می باشد. این در حالی است که طول عمر پروژکتور متال هالید و دیگر انواع پروژکتور ها، حدودا یک تا یک سال و نیم است. همین امر باعث شده تا مشتریان علاقه بسیار زیادی نسبت به تکنولوژی LED نشان دهند. البته طول عمر دستگاه های الکتریکی تابعی از میزان کارکرد شبانه روزی آنها و کیفیت برق ورودی آنها هم می باشد. اما مهم ترین عامل در طول عمر یک دستگاه، خریداری دستگاه هایی است که با قطعات مرغوب تولید می شوند و توسط تولید کنندگان معتبر طراحی شده اند.
یکی از عوامل افزایش قیمت پروژکتور ال ای دی ، استفاده از فلز آلومینیم در ساختار بدنه این دستگاه است.
فلز آلومینیم: LED ها بعد از چند دقیقه روشن ماندن، گرما تولید می کنند. با اینکه گرمای تولید شده در پروژکتور LED بسیار کمتر از پروژکتور متال هالید و دیگر پروژکتور های نسل قدیم است؛ باید حتما یک مکانیزم مهندسی شده و محاسبه شده ای برای دفع حرارت و تبادل آن با محیط وجود داشته باشد.
بهترین کار، استفاده از فلز آلومینیم در ساخت بدنه پروژکتور است. با این روش، علاوه بر دفع گرما، یک بدنه محکم و نفوذ ناپذیر خواهیم داشت. به علت اینکه قیمت جهانی آلومینیم نسبتا زیاد است، قیمت پروژکتور ال ای دی هم بالا می رود.
اما اگر به جنس بدنه پروژکتور های متال هالید توجه کنید، خواهید دید که جنس بدنه آنها از آهن است و طبیعتا آهن ارزان تر از آلومینیم می باشد. علاوه بر این، مقدار آهن به کار رفته در بدنه پروژکتور های گازی و متال، زیاد نیست، چون اساسا این نوع پروژکتور ها نیاز به دفع کل گرمای داخل کیس ندارند. اگر به موضوع دفع حرارت علاقه مند هستید(و اگر وقتشو داشتین!)، پیشنهاد می کنیم مقاله دفع حرارت پروژکتور LED را که توسط تیم تحریریه نورنگار نوشته شده است، مطالعه کنید.
تا اینجا تاثیر LED و آلومینیم را در تعیین قیمت پروژکتور LED مشاهده کردیم.
درایور الکترونیکی دیگر عاملی است که باعث بالا رفتن قیمت پروژکتور ال ای دی می شود.
درایور یک مدار الکترونیکی پیچیده برای تبدیل ولتاژ برق AC (برق شهری) به ولتاژ لازم برای ال ای دی ها و محافظت از آنها است. استفاده از قطعات گران قیمت برای درایور پروژکتور ال ای دی باعث زیادتر شدن قیمت پروژکتور ال ای دی می شود. درایور LED باید به گونه طراحی شود که با قدرت در برابر نویز ها و نوسانات برق شهری مقاومت کند و از آسیب دیدن ال ای دی ها جلوگیری نماید.
یکی از اصلی ترین موضوعاتی که باعث گران شدن قیمت تمام شده برای درایور ال ای دی می باشد، مساله راندمان الکتریکی درایور و میزان موثر تبدیل انرژی، به انرژی لازم برای روشن کردن LED ها است. وقتی می گوییم یک درایور LED دارای راندمان ۹۵ درصدی است، یعنی در تبدیل ولتاژ برق شهر به برق لازم برای روشن شدن ال ای دی ها، فقط ۵ درصد اتلاف انرژی وجود دارد.
قیمت پروژکتور ال ای دی همچنین تابعی از قیمت تمام شده هر PCB است.
به طور کلی، قسمت الکترونیکی هر پروژکتور ال ای دی، به دو بخش تقسیم می شود. درایور (که در بالا به شرح آن پرداختیم ) و PCB . کلمه PCB مخفف عبارت انگلیسی (Printed Circuit Board ) و به معنی “مدار الکترونیکی لایه نشانی شده” می باشد.
اگر شما هم مانند بسیاری از کاربران این سایت تا به حال به برد های الکترونیکی توجه کرده باشید، حتما جنس PCB و علت گران بودن آن را می دانید. ال ای دی های پروژکتور، بر روی PEB لحیم می شوند. PCB مناسب برای مونتاژ ال ای دی ها، یک قطعه آلومینیمی است که بر روی آن مداری از جنس مس عایق کاری شده وجود دارد. این کار برای انقال گرمای ال ای دی است.
در پروژکتور پاور ال ای دی، قسمتی از هزینه ها برای لنز است.
لنز ها وظیفه همگراکردن و بسته کردن محدوده پخش نور ال ای دی را دارند. لنز ها در ابعاد مختلفی تولید می شوند و برای زاویه دادن به نور ال ای دی به کار می روند. لنز ها نقش بسیار موثری در کنترل نور و جلوگیر از اتلاف نور دارند.
جالب است بدانید که، مبلغ قیمت پروژکتور ال ای دی یک هزینه معمولی نیست؛ بلکه یک سرمایه گذاری است!
اگر فکر می کنید که قیمت پروژکتور LED یک هزینه در کنار سایر هزینه های سازمان یا خانه شماست؛ جالب است بدانید که این مبلغ پس از یک تا دو سال کاملا بر روی قبض برق خانگی جبران می شود. پروژکتور LED، چهار تا شش برابر کم تر از پروژکتور های دیگر برق مصرف می کند.
اگر یک پروژکتور ال ای دی مرغوب خریداری نمایید(که طول عمر مناسبی داشته باشد، حدودا ۵۰۰۰۰ ساعت) ، مبلغ پرداختی برای آنرا نهایتا پس از یک تا دو سال از موعد خرید جبران می کند و بعد از آن شما در حال سود کردن هستید!
گروه تولیدی و نورپردازی نورنگار یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان انواع پروژکتور ال ای دی در ایران می باشد.
ما انواع مختلفی از پروژکتور های ال ای دی و پروژکتور های پاور ال ای دی را برای فروش به مشتریان عزیز، تولید میکنیم. بنابر تحقیقات ما، بسیاری از سازمان هایی که پروژکتور ال ای دی نورنگار را جایگزین سیستم روشنایی قدیمی خود کرده اند، صرفه جویی عظیمی در مبلغ قبض برق خود انجام داده اند.
ما ویترین کاملی از انواع پروژکتور را داریم. اگر به دنبال خرید پروژکتور ال ای دی هستید، خوشحال می شویم که نگاهی به محصولات ما داشته باشید.